تافل چیست؟

آزمون تافل TOEFLیکی از مهمترین آزمون های زبان خارجی برای پذیریش در بهترین دانشگاه های معتبر دنیا است. اگر تاکنون درباره ی آزمون های آیلتس IELTS ، جی آر ای GRE، ام اس آر تی MSRT، و جی متGMAT شنیده باشید پس قطعا می دانید که این دو آزمون جزء معتبر ترین آزمون های سنجش زبان انگلیسی در جهان هستند. آزمون تافل چیست و چگونه می توانیم در آن شرکت کنیم؟ از آنجایی سالانه زبان آموزان زیادی در این آزمون زبان انگلیسی مثل تافل شرکت می کنند، قطعا این سؤال یکی از سؤالاتی است که زبان آموزان از خودشان می پرسند.

شرکت کردن در آزمون تافل و گرفتن مدرک آن فواید زیادی به همراه دارد. این آزمون برای کسانی که می خواهند در یک کشور خارجی ادامه تحصیل بدهند یا کسانی که میخواهند در یک شرکت خارجی کار کنند مناسب است. لازمه ی شرکت در کمپانی ها و دانشگاه‌های خارجی مدارک به زبان انگلیسی است تا بتوانند شخص خارجی زبانی را استخدام کنند یا به یک دانشجو پذیرش بدهند. به همین دلیل شرکت کردن در آزمون تافل و گرفتن نمره بالا فرصت های تازه ای برای افراد ایجاد خواهد کرد. پس اگر می خواهید در آزمون تافل شرکت کنید این مقاله را تا انتها بخوانید و اطلاعات مورد نظر را در مورد آزمون تافل کسب کنید.

کلیات آزمون تافل چیست؟

مخفف تافل TEST OF ENGLISH AS A FOREING LANGUAGE می باشد که یک آزمون استاندارد برای افراد غیر انگلیسی زبان می باشد. آزمون تافل TOEFL، آزمونی است برای ورود به اکثر دانشگاه های خارجی زبان مورد نیاز است. این آزمون از طریق سرویس سنجش تحصیلی ETS به دو صورت کتبی ( کاغذی ) و اینترنتی (آنلاین) و کامپیوتری برگزار می شود. این آزمون مهارت هایی مانند مهارتهای شنیداری ، گفتاری ، نوشتاری و خواندن در زبان انگلیسی را می سنجد. البته هدف اصلی آزمون تافل رسیدگی به توانایی درک زبان انگلیسی زبان آموزان در سطح دانشگاه است. مدرک بین المللی تافل در 9000 دانشگاه کشورهای مختلف اعتبار دارد. این آزمون برای اهداف دیگری چون درخواست ویزای دانشجویی یا گذراندن دوره‌های کوتاه مدت نیز مفید است.
همان طور که در بالا ذکر کردیم آزمون تافل به دو صورت برگزار میشود: آزمون TOEFL iBT که‌ آنلاین است و آزمون TOEFL PBT که کتبی و از کاغذ و قلم وآزمون تافل TOEFL Cbt که از کامپیوتر استفاده می شود. آزمون کتبی یا کاغذی فقط مناطقی‌ که اینترنت در دسترس نیست انجام می شود.

نوع برگزاری آزمون تافل TOEFL

هر چهار مهارت (خواندن، گوش دادن، مکالمه و نوشتن) از صفر تا 30 امتیاز می‌گیرد و مجموعا نمره آزمون تافل از صفر تا 120 است. در آخر آزمون می‌توانید نمرات غیررسمی آزمون بخش های خواندن و شنیداری خود را ببینید. نمره های رسمی تقریبا 6 روز بعد از شرکت در آزمون زمان می برد و قابل ذکر است که اعتبار مدرک تافل به مدت 2 سال است. اگر نمره شما متناسب با تحصیل در یک دانشگاه نباشد، یا اگر می‌خواهید نمره بالاتری را کسب کنید، می‌توانید چندین بار در این آزمون شرکت کنید. البته یادتان باشد که حداقل نمره تافل برای دانشگاهی که قصد دارید در آن تحصیل کنید، بستگی دارد.

نوع آزمون تافل چگونه است؟

انواع آزمون های تافل به شکل زیر است:

آزمون تافل برگه ای ( TOEFL Pbt )
آزمون تافل کامپیوتری  ( TOEFL Cbt )
آزمون تافل اینترنتی  ( TOEFL ibt )

آزمون تافل برگه ای یا TOEFL Pbt

یکی از رایج ترین آزمون های تافل، آزمون تافل برگه ای در حالت آفلاین است. مدت زمان آزمون Pbt، 2 ساعت و 25 دقیقه است و از سه بخش تشکیل شده است. این آزمون فقط برای مکان‌هایی است که دسترسی به اینترنت ندارند. بخش‌های مهارتی این آزمون شامل مهارت شنیداری، مهارت حرف زدن و بیان نوشتاری، مهارت خواندن است.

آزمون تافل کامپیوتری یا TOEFL Cbt

این آزمون یک آزمون دائمی TOEFL بود که قبلا برگزار می‌شد ولی اکنون این آزمون با آزمون تافل اینترنتی TOEFL ibt جایگزین شده و CBT در سال 2006 برداشته شد. این آزمون شامل مهارت شنیداری، مهارت خواندن و حرف زدن و مهارت نوشتاری بود و در ایران هم برگزار نمی شود.

آزمون تافل اینترنتی یا TOEFL Ibt

آزمون تافل اینترنتی شامل چهار بخش مهارت خواندن، شنیدن، صحبت کردن و نوشتن است. مدت زمان آزمون اینترنتی تافل چهار ساعت است. این آزمون یکی از محبوب ترین  آزمون ارزیابی تافل است که در سال 2006 جایگزین آزمون کامپیوتری تافل شد.

مهارت Reading در آزمون تافل

این قسمت با روشی قدیمی که در بخش کامپیوتری TOEFL Cbt بود تفاوت عمده ای ندارد و از ۳ قسمت تشکیل شده است که شامل متن های علمی و آکادمیک است.هر یک از این سه متن ها دارای ۶۰۰ تا ۸۰۰ کلمه است و داوطلب باید با دقت متن را کامل بخواند و بر اساس مهارت های درک مطلب، به پرسش ها پاسخ بدهد. در این بخش از طراحی سوالات با رعایت استانداردها آزمون تافل انجام می گیرد و لازم است که داوطلبان، با شیوه های طراحی سوال ها و رد کردن گزینه های اشتباه و حدس زدن گزینه های درست و انتخاب نهایی،‌ آشنا شوند. ساختار پرسش هایی که در قسمت reading  ارائه می شود، تلفیقی از سوال هایی است که در سیستم قدیمی تافل طراحی شد و بخش های جدیدی که در سیستم جدید ارائه گردید.

مهارت Writing در آزمون تافل

به بخش نوشتاری آزمون TOEFL IBT، یعنی بخش نوشتاری یا همان Writing می‌رسیم. در بخش Writing شما باید 2 مقاله را در مدت زمان 50 دقیقه بنویسید. برای مقاله اول 20 دقیقه و برای مقاله دوم 30 دقیقه زمان دارید. امتیازدهی بخش مهارت رایتینگ برای هر مقاله از 0 تا 5 است. در آخر امتیازهای آزمون با یکدیگر جمع می شوند و به صورت امتیازی از 30 جمع خواهد شد. مانند بخش‌های دیگر، بالا بودن امتیاز شما به معیارهای دانشگاه مقصد یا دانشگاهی که انتخاب کردید بستگی دارد، اما معمولاً امتیاز بالای 22 در بخش Writing امتیاز مناسب و خوبی است.

مهارت Speaking در آزمون تافل

این بخش در مجموع دارای شش قسمت است که دوقسمت جدای اول درباره زندگی آکادمیک است و سوالات طراحی شده دراین موضوع می‌باشد ودانشجو باید در مورد آن صحبت کند. چهارقسمت  دوم هم به صورت مجتمع است که شامل بخشهای  reading،listening  و speaking است. دراین بخش  دانشجو باید درمورد خلاصه متنی که می‌خواند یامی‌شنود یا علایق و ایده‌های جدید خود درمورد این متن حرف بزند. این صحبت‌ها در بخش مهارت اسپیکینگ باید دقیق، واضح و دارای تجزیه وتحلیل ازاطلاعات ارائه شده باشد تا نمره کافی یا بالایی را دریافت کنید.

مهارت Listening در آزمون تافل

این بخش مهم از مهارت Listening هم ۳۴ تا ۵۱ سوال از تمام سوالات آزمون تافل رو شامل می شود و مدت زمان حدودا۶۰ تا ۹۰ دقیقه را به خود اختصاص میدهد. این بخش، به چهار یا شش قسمت دیگر تقسیم میشود. آنچه که به عنوان مهارت شنیداریا Listening  آزمون تافل انتخاب میشود معمولا مکالمات دانشجویان در زندگی روزمره  و تحصیلی خودشان است یا مکالمه استاد و دانشجو با هم دیگر ست. شما این بخش را با دقت گوش میدهید و بعد  شروع به پاسخ دادن به سوالات می کنید که مثل بخش های قبلی، هم سوال تستی دارد  و هم جای خالی و هم جواب کوتاه و اینکه شما باید در این بخش بتوانید اتفاقات را پشت سر هم دسته‌بندی کنید تا به چیدمان درست نسخه اصلی برسید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
آکادمی زبان دکتر منوچهرزاده